Порошенко про децентралізацію: Зриву не допущу

Неділя, 24 січня 2016, 20:44
Порошенко про децентралізацію: Зриву не допущу

Президент Петро Порошенко заявив, що не допустить зриву процесу децентралізації та заявив, що головною умовою для прийняття змін до Конституції в частині децентралізації має стати повне припинення вогню на Донбасі.

Про це Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 24 січня. 

"Я в жодному разі не дам скасувати голосування змін до Конституції. Це була моя принципова позиція, коли я йшов на вибори, я її твердо проведу", - зазначив він. 

"Упевнений у розумі українських парламентарів, упевнений, що ті технології, які зараз долучаються до того, щоб зірвати цей процес - не пройдуть", - додав Порошенко. 

"Я не дам покласти на Україну відповідальність в обвинуваченнях у зриві Мінських угод", - зазначив він.

При цьому президент заявив, що вітає ініціативу 53 народних депутатів, які зробили подання до КС, "адже голосуванню за Конституцію в частині децентралізації мають передувати кілька важливих передумов"

"Позиція перша - припинення вогню і довгий період повної тиші. Це має забезпечити Росія і світ повинен бачити, що це відбувається ", - заявив Порошенко.

"Ключова позиція - відновлення контролю над державним кордоном на першому етапі з боку ОБСЄ. Вони повинні отримати безперешкодний доступ до держкордону, щоб гарантовано припинити ввезення до нас іноземних військ і військової техніки ", - додав президент і зауважив, що бойовики відмовляють спостерігачам ОБСЄ у доступі до місць зберігання зброї та держкордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування