Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Децентралізацію мають голосувати на фоні прогресу "Мінська"

Субота, 23 січня 2016, 15:10
Порошенко: Децентралізацію мають голосувати на фоні прогресу Мінська

Президент Петро Порошенко закликав політиків працювати над законодавчим забезпеченням процесу децентралізації.

Про це президент заявив 23 січня під час виступу на засіданні Асоціації міст України.

"Для законодавчого забезпечення децентралізації потрібно майже 500 нових законів", - зазначив Порошенко і закликав почати роботу в цьому напрямку "до того, як у парламенті будуть прийняті зміни до Конституції в частині децентралізації".

"Проектом передбачено на ці зміни 2 роки, але треба прибрати звичку українського парламентаризму все готувати за останню ніч. Це безумовно впливає на якість законопроектів", - зазначив президент. 

Порошенко підкреслив, що жодних ознак федералізації у змінах до Конституції немає. 

"Хтось у цьому процесі (змін) намагається вставляти палки у колеса, шукаючу чорну кішку у темній кімнаті. Цієї чорної кішки федералізації - загрази для держави - у змінах до Конституції немає, і не треба дурити людей", - підкреслив президент.

Він додав, що друге читання конституційних змін щодо децентралізації "має відбуватися на фоні очевидного і вирішального прогресу у здійсненні пунктів Мінських угод, які мали бути виконані до кінця 2016 року". 

"Має бути  припинення вогню і повна тиша, звільнення заручників, допуск ОБСЄ, виведення російських  регулярних військ, найманців та бойової техніки за межі України, проведення виборів відповідно до українського законодавства, з дотриманням стандартів ОБСЄ", - зазначив Порошенко. 

За його словами, голосування конституційних змін "буде кореспондуватися і має передувати поверненню українського контролю над кордоном".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування