Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман: Питання про статус Донбасу не слід виносити на референдум

Понеділок, 25 січня 2016, 12:45

Питання про статус Донбасу у складі України не слід виносити на референдум.

Таку думку висловив голова Верховної Ради Володимир Гройсман на брифінгу у понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я до цього ставлюся як до ідеї - я її вчора почув із вуст прем'єр-міністра по телебаченню. Я вважаю, що завжди такий механізм, як референдум, може використовуватися, але все те, що стосується, наприклад, питання про особливості Донбасу, статусу Донбасу, не потрібно ставити на референдум. Тому що, мені здається, що в унітарній країні ніякого особливого статусу однієї з областей або її частини не може бути", - зазначив Гройсман.

За словами спікера, можна провести попереднє соціологічне дослідження для того, щоб визначити, як насправді люди ставляться до цього питання.

"Україна - унітарна держава. Ніяких спеціальних статусів не передбачено в Конституції, знову-таки, необхідно читати матеріальну частину і порушувати це питання "навіщо"?, - додав Гройсман.

Водночас він висловив думку, що якби в змінах до Конституції було написано, що Донбасу надається особливий статус, то це було б схоже на федералізацію.

"Оскільки цього там немає, то і запитувати про це непотрібно, оскільки це буде така певна маніпуляція", - вважає спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування