Вашингтонський офіс Coca-Cola вибачився за мапу Росії з Кримом

Четвер, 7 січня 2016, 04:38
Вашингтонський офіс Coca-Cola вибачився за мапу Росії з Кримом

Керівник вашингтонського офісу Coca-Cola К.Ірвін принесла офіційні вибачення за непорозуміння, яке виникло у зв’язку з публікацією російським представництвом компанії мапи Росії з незаконно окупованим Кримом.

Про це йдеться у повідомленні посольства України у США.

6 cічня 2016 року у Посольстві України в США відбулася зустріч з керівником вашингтонського офісу "Кока-Коли" К.Ірвін. Вона передала листа від Старшого віце-президента компанії "Кока-Кола" Клайда Таггла на ім’я Посла України в США Валерія Чалого з вибаченням за зазначену публікацію, зміст якої було підготовлено незалежним агентством без відома та погодження "Кока-Коли", але за яку вона бере на себе повну відповідальність.

Наголошується, що компанія негайно видалила згадану публікацію, як тільки отримала інформацію про цю ситуацію. 

Ірвін підкреслила, що компанія "Кока-Кола", яка є одним із великих платників податків в Україні, націлена продовжувати активну роботу на українському ринку, який є дуже важливим для компанії, та бути дієвим партнером у реалізації низки соціальних проектів у нашій державі.

 

Як відомо, 30 грудня на офіційній сторінці Coca-Cola у соцмережі "Вконтакте" була опублікована карта Росії, на якій не був зазначений Крим, Калінінградська область та Курильські острови.

Після того, як російські користувачі почали масово висловлювати своє невдоволення нею, компанія в ніч на 5 січня опублікувала нову карту, на якій Крим був позначений територією РФ і принесла свої вибачення перед росіянами.

Багато українських активістів і політиків оголосили бойкот продукції "Coca-Cola".

Зрештою всі записи й коментарі на цю тему було видалено зі сторінки спільноти.

Українське представництво компанії "Coca-Cola" перепросило за "непорозуміння" через публікацію карти Росії, на якій Крим був вказаний територією цієї країни.

Між тим, російське представництво компанії Pepsico також опублікувало мапу виробничих потужностей і дистриб'юторських центрів у Росії, на якій Крим зображено як частину РФ.

Очевидно у зв’язку із ситуацією, що сталася з компанією Coca-Cola, пізніше російське представництво компанії Pepsico видалило з сайту брошури, які містили карту Росії з включеним до неї Кримом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування