НАБУ взялося за заяву "тушки" про хабар $6 млн Яценюку за прохід у Раду

П'ятниця, 8 січня 2016, 18:06
НАБУ взялося за заяву тушки про хабар $6 млн Яценюку за прохід у Раду
tvc.ru

ГПУ передала у Національне антикорупційне бюро справу про заяву екс-депутата VII скликання від "Батьківщини" Ігоря Скосара про те, що для потрапляння у список партії він заплатив $6 млн Арсенію Яценюку.

Про це "Українській правді" повідомив депутат від БПП Сергій Лещенко.

Він додав, що у самій Генпрокуратурі справа була відкрита 25 червня 2015 року за статтею 368 (Одержання хабаря).

Лещенко також опублікував лист Скосара, який той направив йому кілька місяців тому з вимогою добитися розслідування за цією справою.

 

У цьому листі Скосар також стверджує, що правдивість його слів підтвердив детектор брехні.

Як відомо, про цей хабар Скосар заявив перед позачерговими виборами до Верховної Ради у жовтні 2014 року. Він стверджував, що передав ці гроші тодішньому депутату Ради і соратнику Яценюка Миколі Мартиненку за узгодженням з самим Яценюком і Олександром Турчиновим.

За його словами, за потрапляння у прохідну частину "Батьківщини", яку тоді очолював Яценюк, заплатили близько 15 людей, дехто давав навіть більші суми.

Ігор Скосар вийшов з фракції "Батьківщини" 4 квітня 2013 року, в період масового виходу "тушок". При цьому він звинуватив Яценюка у надмірних владних амбіціях.

У свою чергу Яценюк заявив, що на "тушок" тиснули люди Віктора Януковича – шляхом погроз їх бізнесу або прямого підкупу. Він стверджував, що за вихід з "Батьківщини" депутатам пропонували п’ять мільйонів доларів плюс 100 тисяч доларів щомісячного утримання.

Скосар також був серед тих, хто не голосував за відставку уряду Миколи Азарова, а також серед тих, хто разом з комуністами і регіоналами підписав лист до польського сейму з проханням визнати геноцидом поляків події на Волині1942–1944 років.

На виборах до Ради 2014 року Скосар балотувався по 94 округу (Київська область) як самовисуванець, але програв з результатом у 0,34%.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News