Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Як розслідують злочини, скоєні під час Революції гідності

Субота, 20 лютого 2016, 18:26
Як розслідують злочини, скоєні під час Революції гідності

Загальний обсяг кримінальних проваджень у розслідуваних "справах Майдану" становить 2300 томів, до роботи з пошуку доказів та притягнення до відповідальності винуватців трагічних подій задіяно 34 слідчих Управління спецрозслідувань Генпрокуратури.

Про це повідомили в Українському кризовому медіа-центрі, експерти якого склали інфографіку поточного стану розслідування злочинів, скоєних під час Революції гідності.

За даними експертів, за два роки з подій на Майдані проведено понад 9,5 тисяч слідчих дій та допитано майже 6 тис. свідків та потерпілих, призначено понад 1800 експертиз.

 
 
 
 

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що слідчі у справі розстрілів на Майдані "знають замовників, організаторів та виконавців, мають відповідні докази, встановили роль і місце кожного у злочинній змові". 

За його словами, винесено 18 обвинувальних вироків проти 26 осіб, 84 справи вже розглядаються в судах, ще 11 передані до суду, у 63 провадженнях триває досудове розслідування.

16 осіб утримуються під вартою в СІЗО, із них 5 "тітушок" та 6 співробітників "Беркуту": 5 "беркутівців" підозрюються у вбивствах, 1 - у побитті. Загальна кількість осіб, яким повідомлено про підозру – 282. 

Інфографіка - Український кризовий медіа-центр 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування