ЗМІ: З ГПУ звільнили людей через «діамантових прокурорів»

Вівторок, 23 лютого 2016, 19:04

Прокурорів та слідчих, які займалися справою так званих "діамантових прокурорів", звільнили з Генпрокуратури.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на свої джерела.

Згідно з інформацією, у підпорядкуванні заступника генпрокурора Віталія Каська, який нещодавно пішов у відставку,  було Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури, у якому працювало 10 осіб.

Окрім того, був Відділ процесуального керівництва, який складався з 5 прокурорів.

"Усіх, хто брав участь у розслідуванні справи щодо Корнійця, звільнили. Всі - і слідчі, і прокурори - були виведені поза штат, Управління з розслідування кримінальних проваджень і Відділ процесуального керівництва ліквідовані", - повідомив "Укрінформу" обізнаний співрозмовник.

Цю ж інформацію "Українській правді" підтверджують й власні джерела.

Як свідчить джерело "Укрінформу", 5 лютого Корнійцю повідомили про підозру у привласненні сміттєвого бізнесу - компанії "Ніколсан". І того ж дня Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури було ліквідоване наказом генпрокурора Віктора Шокіна.

Крім того, вже 10 лютого був ліквідований Відділ процесуального керівництва.

За словами джерела, після ліквідації управління та відділу на свої посади перепризначені були лише ті працівники, які не мали відношення до розслідування кримінальної справи щодо заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна.

"Із слідчих перепризначені були лише троє із семи людей. Ті, які не брали участь у справі по Корнійцю. Із прокурорів перепризначений був лише один прокурор, який також недавно влаштувався на роботу і не брав участі в розслідуванні цієї справи", - розповів співрозмовник.

За словами співрозмовника агентства, після ліквідації підрозділів слідчі та прокурори мали бути працевлаштовані в Генінспекцію Генпрокуратури, однак їхні рапорти про призначення відмовляються підписувати. 

Водночас прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко в коментарі "Українській правді" спростував інформацію про звільнення.

"Генпрокуратура офіційно повідомляє, що жоден з прокурорів та слідчих прокуратури, які займалися слідством у справі так званих "діамантових прокурорів" – Корнійця та Шапакіна, - не звільнені з посад та продовжують перебувати у штаті", - заявив він.

Як відомо, 6 липня ГПУ та СБУ затримали першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні 3 млн гривень хабара.

В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності та зброю.

Захист Корнійця стверджував, що вартість знайдених у нього діамантів становить 700 доларів США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування