Долю командувача ВМС Міноборони вирішить після перевірки

Субота, 27 лютого 2016, 12:11

Рішення про подальшу долю командувача Військово-морськими силами Збройних сил Сергія Гайдука буде прийнято за результатами комплексної перевірки.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак на брифінгу в Харкові в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

"У мене була з ним розмова буквально два дні тому. Ту інформацію, яку я отримав із засобів масової інформації, в тому числі і від волонтерів, ті претензії, які висловлюють по відношенню до генерала Гайдука, ми всі ці факти зібрали, і зараз ведеться робота групи на чолі з заступником міністра оборони, щоб перевірити всі ці факти", - сказав Полторак.

Міністр підкреслив, що не можна приймати рішення швидко, не перевіривши, чи відповідає інформація дійсності чи ні.

Він додав, що група перевірить також інформацію про те, чи дійсно син Гайдука пройшов відбір на навчання в Канаді, не відповідаючи критеріям.

"Що стосується сина, я точно знаю, що він воював на фронті. Зараз він знаходиться на навчаннях, але як він туди потрапив - за підсумками тих матеріалів, я як раз зрозумію", - сказав Полторак.

Міністр уточнив також, що на час перевірки Гайдук не відсторонений від посади.

"Немає такої необхідності. Інформацію, яку ми отримали, треба перевіряти, а так ми можемо довідсторонюватися, що залишиться один", - сказав Полторак.

Раніше ЗМІ з посиланням на волонтера Ігоря Федірка писали, що син командувача ВМС ЗС України Гайдука пройшов відбір на навчання в Канаді, не відповідаючи при цьому критеріям.

Крім того, представники волонтерських фондів "Повернись живым", "Народний тил", CombatUA і "Народний проект" звернулися до президента України, СБУ, РНБО, Військової прокуратури і Міноборони з проханням перевірити їх дані про зв'язки верхівки ВМС з Росією, а також про корупцію та кумівство в ВМС, і провести переатестацію співробітників командування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News