Розслідування справ Євромайдану не зупиниться - ГПУ

Понеділок, 29 лютого 2016, 15:53

Розслідування справ стосовно злочинів проти Євромайдану не зупиниться 1 березня.

Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко на брифінгу у Києві в понеділок.

"Державне бюро розслідувань фактично не є створеним поки що. Не обрано керівника, не призначено слідчих. Генеральна прокуратура, спираючись на норми законодавства буде продовжувати здійснювати розслідування євромайданівських справ та інших справ, які знаходяться на нашому віданні", - наголосив Куценко.

"Як тільки Державне бюро розслідувань буде створено, у цей же день ми припинимо наші повноваження щодо слідства та передамо все своїм колегам", - додав прокурор.

Як повідомлялося, на засіданні позачерговому засіданні уряду 29 лютого оголосили про створення Державного бюро розслідувань та затвердження шістьох з дев'яти членів конкурсної комісії.

Раніше в Генпрокуратурі висловлювали побоювання, що з 1 березня можуть завмерти розслідування злочинів проти Євромайдану через нестворення ДБР.

27  лютого президент Петро Порошенко підписав указ "Про визначення осіб до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань".

Верховна Рада ухвалил закон "Про Державне бюро розслідувань" 12 листопада 2015 року, документ було підписано президентом 14 січня 2016 року. ДБР здійснюватиме правоохоронну діяльність "з метою запобігання, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, віднесених до його компетенції".

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування