Кабмін створив Держбюро розслідувань і затвердив конкурсну комісію

Понеділок, 29 лютого 2016, 12:05

Уряд створив Державне бюро розслідувань та затвердив шістьох з дев'яти членів конкурсної комісії.

Про це заявив прем'єр Арсеній Яценюк в понеділок на позачерговому засіданні уряду.

"Сьогодні нам треба створити Державне бюро розслідувань, затвердити склад конкурсної комісії від президента і Кабміна, а також вкотре звернутися до ВР, щоб вона прийняла про направлення своїх кандидатів до складу конкурсної комісії на обрання директора Держбюро розслідувань",- зазначив Яценюк.

"Ми очікуємо від ВР  трьох кандидатів до конкурсної комісії, створюємо ДБР як центральний орган влади і призначаємо на завтра перше засідання, щоб розпочати конкурс з обрання керівника ДБР", - додав він.

Яценюк також нагадав, що у Верховній Раді зареєстрований проект змін до закону про ДБР, яким відтерміновується набуття чинності цього закону для того, щоб до моменту призначення керівника цього органу повноцінні функції слідства залишалися в прокуратурі.

До конкурсної комісії від Кабміну входять заступник голови МВС Ека Згуладзе, перший заступник міністра юстиції Наталя Севастьянова і нардеп Антон Геращенко.

Від президента до комісії увійшли завідувач кафедри цивільного права юридичного факультету Київського національного університету ім.Тараса Шевченка, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Роман Майданик, професор кафедри теорії права та держави юридичного факультету Київського національного університету ім.Тараса Шевченка Віктор Самохвалов та партнер юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяна Сліпачук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування