Березюк: Павленко більше не представляє "Самопоміч"

Четвер, 4 лютого 2016, 21:34

Голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко більше не представлятиме його політсилу.

Про це йдеться на Facebook-сторінці "Самопомочі".

"Корупція заразлива. Олексій Павленко більше не представляє Об’єднання "Самопоміч". Те, що відбувається в Кабміні, руйнує парламентську демократію в Україні. Позиція "Самопомочі" залишається незмінною – звільнити клептократичний уряд на чолі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком та сформувати новий склад Кабміну", - заявив Березюк.

"Кандидатура прем’єра та нових урядовців повинні відповідати викликам, що стоять перед країною. Змова клептократів проти суспільства не має майбутнього", - додав він.

За словами лідера "Самопомочі", рішення Павленка залишитися у Кабміні було неочікуваним.

"Це була повна неочікуваність", - зазначив він в коментарі "Українській правді".

На уточнення, чи зв’язувався з представниками фракції прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Березюк відповів: "Ніхто нічого з нами не зв’язувався, ніхто нікому нічого не казав. Все відбулося в прямому ефірі і ніхто ні з ким не говорив!"

"Це управління прем’єр-міністра, яке не має нічого спільного з публічним управлінням. Він керує своєю корпорацією, це правда його корпорація, яка працює на його особисте збагачення", - заявив він.

Березюк також припустив, що після екстреної заяви Кабміну в парламенті може не назбиратися голосів за недовіру до уряду.

"Ці хлопці могли б повернутися спокійно в новий Кабмін, серед них справді є хороші. Але прем’єр-міністр використав їх як гарматне м’ясо для політичного збереження", - обурився він.

Лідер фракції також зазначив, що на зустрічі голови Верховної Ради з лідерами фракцій коаліції, яке відбувалося перед засіданням Кабміну ввечері, про заяву Кабінету міністрів ніхто не говорив.

Як відомо, раніше фракція "Самопоміч" відкликала Павленка з міністерської посади.

Сам міністр спочатку виступив проти таких дій політсили, одна згодом передав заяву про відставку до Ради.

У четвер, 4 лютого, на екстреному засіданні Кабміну Павленко та ще три міністри відкликали заяви про звільнення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування