Суд відмовився змінити запобіжний захід Мосійчуку

П'ятниця, 11 березня 2016, 15:45

Печерський райсуд Києва відмовив у клопотанні Генпрокуратури, яка просила змінити запобіжний захід депутату від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні Печерський суд ухвалив рішення про повернення клопотання ГПУ про зміну раніше обраного мені запобіжного заходу назад до прокуратури, а також відмовив у розгляді клопотання про продовження запобіжного заходу. Справедливе рішення прийняла суддя Цокол", – повідомив він.

Мосійчук додав, що прибув до суду прямо з стаціонару лікарні інституту імені Шалімова, куди був госпіталізований у п'ятницю вранці.

"До матеріалів справи було долучено медичний висновок з інституту ім. О.О. Шалімова, що посвідчує в мене виявлену під час сьогоднішнього огляду пептичну виразку з кровотечею. Це вже шоста виразка, що з'явилась в мене після катувань в СІЗО СБУ, коли мені, хворому відмовлялись надати медичну допомогу, вимагаючи обмовити себе", – написав депутат.

Чергова перемога у моїй справі! Печерський суд відмовив в обранні мені міри запобіжного заходу.Сьогодні Печерський суд...

Posted by Ігор Мосійчук on Friday, March 11, 2016

Як відомо, 17 вересня 2015 року генпрокурор Віктор Шокін у Верховній Раді продемонстрував відео, на якому Мосійчук вимагав хабарі. У цей же день Рада позбавила Мосійчука недоторканності. Пізніше він був заарештований на два місяці.

17 листопада ВАСУ задовольнив позов Мосійчука та визнав незаконною постанову Ради про зняття депутатської недоторканності та арешт.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування