Слідчим дали доступ до документів щодо закупівлі рюкзаків в МВС

Вівторок, 15 березня 2016, 08:46

Печерський районний суд Києва надав Головній військовій прокуратурі доступ до документів щодо закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ у 2015 році.

Про це свідчить ухвала суду від 22 лютого.

Вказано, що суд задовольнив клопотання слідчого Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури Покидька Є.К. частково.

Слідчим нададуть "тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю вилучення їх копій та до оригіналів речей з можливістю вилучення їх зразків в оригіналі, що перебувають у володінні МВС".

В ухвалі суду вказано, що ці документи є "єдиним джерелом інформації, яке може засвідчити або спростувати обставини можливого зловживання службовим становищем службовими особами МВС".

Таким чином про наміри провести експертизу відео з прихованої камери, на якому син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков, імовірно, домовлявся з екс-заступником голови МВС Сергієм Чеботарем про поставку рюкзаків для підрозділів міністерства, не йдеться.

Строк дії ухвали - один місяць, який обраховується з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Як відомо, відповідно до даних на порталі Держзакупівель, у лютому 2015 року МВС закупило рюкзаки на 16,5 мільйона гривень.

Одна з фірм, що виграла тендер, – компанія "Дніпровенд" у Дніпропетровську. Вона мала поставити 5 тисяч одиниць товару.

Ця фірма користувалася номером телефону харків’янина Володимира Литвина, який є другом у соцмережі Facebook сина глави МВС Арсена Авакова - Олександра.

На момент перемоги у тендері на виготовлення рюкзаків у самому МВС уже майже рік тривало розслідування діяльності "Дніпровенд" як конвертаційного центру. Проте це не завадило чиновникам міністерства перерахувати компанії за рюкзаки 14,5 мільйона гривень.

Журналісти програми "Схеми" припускали, що фірму могли використати як підставного переможця тендера.

Голова МВС Арсен Аваков заперечував причетність його родини до закупівлі рюкзаків.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування