Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-начальник поліції Вінничини відкидає сепартизм: "Пішов сам"

Вівторок, 15 березня 2016, 12:55

Колишній керівник поліції Вінницької області Антон Шевцов заявив, що звільнився сам, а не був звільнений.

"Пішов сам. Тому що не згоден із системою, де потрібна гарна картинка для ЗМІ, а не результат. Саме через цю картинку в нас цей розвал і бардак діється в країні", - заявив він у Facebook.

Із приводу відео, яке свідчить про участь Шевцова в параді у Криму 9 травня 2014 року, уже після анексії півострова Росією, екс-поліцейський заявив:

"Я пишаюся своїм дідом Шевцовим Максимом Матвійовичем. Він для мене був і є прикладом мужності й самовіддачі. Нині прийняте скептично ставитися до подібних проявів, а будь-яка дія стала політизованою. Але іноді любити свою родину й своїх предків – це просто любити, виявляючи їм підтримку, розділяючи радість і горе".

"Мій дід воював у Червоній Армії. Мені цікаво, а хіба ваші діди в іншій воювали? У нас немає морального права засуджувати наших предків, особливо в тій страшній війні", - пояснив Шевцов.

Він додав, що його дід більше не може ходити на паради, тому що хворий. "Я обіцяв відвезти його на 9 травня в Мінськ, на його Батьківщину", - зазначив Шевцов.

На його думку, нинішні обставини в Україні "вимагають гнучкості, а не прямолінійної роботи".

"Я всього лише звик боротися з криміналом і покидьками, а не замислюватися над політичним підґрунтям своїх дій. Це основна причина мого звільнення", - заявив Шевцов.

За його словами, він "звик працювати, а не позувати перед камерами й догоджати кримінальним елементам псевдопатріотів, які називають себе активістами".

"Я звик зупиняти видачу дозволів на зброю людям, які захоплювали державні будівлі й кидали в них коктейлі Молотова", - заявив Шевцов.

Ушел сам. Потому что не согласен с системой, где нужна красивая картинка для СМИ, а не результат. Именно этой картинке м...

Posted by Антон Шевцов on Tuesday, March 15, 2016

Як відомо, наприкінці лютого користувачі соцмереж опублікували знімок Шевцова з російським боксером і депутатом Миколою Валуєвим на тлі будівлі з російським прапором, а також фото його сина на фоні російської техніки в Криму.

Журналіст Дмитро Гнап також виклав відео, на якому екс-голова вінницької міліції бере участь у параді після анексії Криму 9 травня 2014 року.

4 березня керівництво Нацполіції повідомило про проведення службового розслідування у відношенні Шевцова.

14 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав голову Національної поліції Хатію Деканоїдзе звільнити начальника Вінницької обласної поліції.

Того ж дня Деканоїдзе спершу відсторонила Шевцова, а потім задовольнила його рапорт про відставку з посади начальника управління поліції у Вінницькій області.

Шевцов приїздив до Києва для розмови з начальником Нацполіції.

Перед тим він поширив відповідь СБУ, згідно з якою у ході перевірки не виявлено доказів причетності Шевцова до сепаратизму й зазіхання на територіальну цілісність України, допит із використанням поліграфа "компрометуючих матеріалів" не дав.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...