Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В НАЗК дообрали двох членів. Агенція може розпочати роботу

Середа, 16 березня 2016, 14:57
В НАЗК дообрали двох членів. Агенція може розпочати роботу

Комісія з обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК)  змогла обрати двох членів цього органу.

Відповідне голосування відбулося у середу.

Найбільшу кількість голосів вдалося здобути кандидату від РПР Руслану Рябошапці (7) та Руслану Радецькому (7).

Зокрема, варто зауважити, що заступник глави АП Олександр Данилюк, який представляє квоту президента в комісії, поставив Радецькому найвищі бали. Джерела "Європейської правди" підтверджують, що він належить до квоти адміністрації президента (раніше опублікована в ЄП інформація джерел про просування Радецького з боку Мінюсту була помилковою).

Таким чином склад НАЗК налічує чотирьох членів, комісія може розпочати свою роботу.

Як відомо, в ніч на вівторок голосування в комісії було вперше заблоковане через розбіжності її членів щодо можливості призначення кандидата від РПР Руслана Рябошапки. У вівторок інший ключовий претендент Микола Хавронюк звинуватив членів комісії у проведенні виборів за особистими симпатіями, а не за професійними критеріями, і заявив, що не працюватиме в Агенції, якщо не підтримають Рябошапку. У підсумку робота комісії і створення агенції наразі опинилися в тупику.

У середу ще один кандидат у члени НАЗК Тарас Гаталяк зняв свою кандидатуру та закликав публічно підтримати Рябошапку.

В грудні Кабмін призначив перших трьох членів НАЗК – Віктора Чумака, Наталію Корчак і Олександра Скопича. Однак пізніше Чумак зі скандалом покинув комісію.

Зазначимо, що створення НАЗК лишається єдиною вимого для візової лібералізації з ЄС.

Президент Порошенко планував повідомити ЄС про дообрання мінімальної необхідної кількості (двох) членів НАЗК під час свого візиту до Брюсселя, що відбудеться 17 березня. 

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...