Чумак про членство в НАЗК: Бути політичною ширмою я не можу

Понеділок, 14 грудня 2015, 13:06

Депутат Віктор Чумак, якого уряд призначив членом Національної агенції із запобігання корупції, заявляє, що його перебування є під великим питанням.

Про це він сказав в коментарі "Українській правді".

"Є заява РПР про ризики, які несе рішення комісії. Або хай усувають ризики, про які заявляє громадськість, або, якщо ризики лишаться, то я не можу бути політичною ширмою", - заявив Чумак.

За його словами, крім тих порушень, про які заявляє РПР, уряд мав оголошувати про обрання членів лише після того, як отримали б згоду.

"Щоб видати розпорядження уряду через годину після рішення комісії, потрібна формальна згода людей, які були обрані. Я такої заяви не писав",  - додав Чумак.

"На жаль, створення Національного агентства запобігання корупції, яке перевірятиме стиль життя всіх чиновників і контролюватиме фінанси партій, як почалося із скандалу, так скандалом і завершується", - додав Чумак у своєму Facebook.

Як відомо, у п'ятницю уряд оголосив про призначення на посаду членів Нацагенції з питань запобігання корупції кандидатів, відібраних конкурсною комісією.

Ними стали Корчак Наталія Миколаївна, Чумак Віктор Васильович та Скопич Олександр Дмитрович. В уряді наголосили, що заповнення трьох із п’яти вакантних посад є достатньою умовою для запуску агентства. 

Однак активісти заявили про махінації під час конкурсу і вимагають проведення повторного.

"Представники влади протягнули до НАЗК непрямого підлеглого Арсенія Яценюка - заступника голови Нацдержслужби Олександра Скопича, та екс-викладачку прем’єра – Наталію Корчак", - наголосив експерт РПР Ярослав Юрчишин.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News