У Львові учасників ЛГБТ-фестивалю заблокували і "замінували" у готелі

Субота, 19 березня 2016, 14:18

У львівському готелі "Дністер" учасників ЛГБТ-фестивалю заблокували кількадесят невідомих у спортивному одязі та балаклавах. 

Про 19 березня повідомила одна з організаторів фестивалю Олена Шевченко. 

"Нас заблокували у готелі. Поліція каже, що ці люди в масках просто зустрічають тут своїх друзів", - зазначила вона. 

За її словами, поблизу готелю зібралися "близько 300 ультраправих". 

Як зазначили на сторінці Фестивалю, до поліції надійшло повідомлення про замінування готелю "Дністер".

"Скоріш за все, воно надійшло від когось з натовпу, який прагне виманити організаторів Фестивалю рівності на вулицю. Зараз проводиться евакуація, момент напружений", - повідомили організатори.

 
 

Тусовка наших поклонников в динамике)

Опубликовано Фестиваль Рівності 19 марта 2016 г.

У офіційній заяві Фестивалю зазначено, що організатори "глибоко стурбовані невиконанням рішення Львівського окружного адмінсуду".

"Незважаючи на те, що проведення будь-яких публічних заходів на вулицях Львова 19 березня було заборонене у судовому порядку, прямо зараз поблизу готелю Дністер відбувається масштабне зібрання громадян, що може призвести до дестабілізації ситуації в місті та до завдання шкоди його мешканцям та майну", - йдеться у заяві.

Під час евакуації з готелю близько 200 агресивних молодиків почали жбурляти каміння та петарди в учасників Фестивалю, яких охороняла поліція,  та в автобуси. Як повідомляє Німецька хвиля з посиланням на AFP, щонайменше один перехожий постраждав.

У Нацполіції Львівщини повідомили, що до готелю "Дністер" прибули поліцейські,  обстежили приміщення та прилеглу до готелю територію і не виявили жодних вибухонебезпечних предметів.

Також у поліції повідомили. що не затримували людей, які кидали каміння в автобуси, але провела з ними "профілактичні бесіди", оскільки вони не є представниками конкретної політичної сили чи громадської організації.

Учасники Фестивалю рівності виїхали з міста. 

Як відомо, 19  березня Львівський окружний адмінсуд заборонив проведення акцій на пр.Свободи на площі перед Оперним театром у зв’язку з клопотанням поліції та заходами безпеки через подання заявок від різних організацій.

Місто отримало заявки про проведення заходів в одному місці і в однаковий час від громадської організації "Інсайт", що представляє ЛГБТ-спільноту України, які планували провести заходи в рамках Фестивалю рівності для залучення уваги громадськості до проблем, пов'язаних з будь-якими проявами дискримінації.

Права громадська організація "Сокіл" подала заявку проведення акції у тому ж місці і в той же час на підтримку здорового майбутнього української молоді - традиційних сімейних цінностей і культивування українських сімейних цінностей.

Напередодні керівник ЛГБТ-організації Insight Олена Шевченко повідомила, що її та її друзів відмовилися поселити у готелі "Львів"

Наталія Нечай, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News