Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пайєтт про зрив фестивалю ЛГБТ у Львові: Погана новина

Неділя, 20 березня 2016, 12:54
Пайєтт про зрив фестивалю ЛГБТ у Львові: Погана новина

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт прокоментував зрив Фестивалю рівності, який мав відбутися у Львові 19 березня.

У своєму Твіттері дипломат зазначив, що фестиваль "не зміг відбутися через насильницькі протести". 

"Погана новина, що Фестиваль рівності у Львові не зміг відбутися через насильницькі протести. Прояви нетерпимості у Львові протирічать європейському майбутньому, заради якого українці так багато пожертвували", - заявив посол США. 

Як відомо, 19 березня у львівському готелі "Дністер" учасників ЛГБТ-фестивалю заблокували кількадесят невідомих у спортивному одязі та балаклавах. Згодом з'явилися повідомлення про мінування готелю. 

Під час евакуації близько 200 агресивних молодиків почали жбурляти каміння та петарди в учасників Фестивалю, яких охороняла поліція,  та в автобуси. Щонайменше один перехожий постраждав.

У Нацполіції Львівщини повідомили, що не затримували людей, які кидали каміння в автобуси, але провели з ними "профілактичні бесіди".

19  березня Львівський окружний адмінсуд заборонив проведення акцій на пр.Свободи на площі перед Оперним театром у зв’язку з клопотанням поліції та заходами безпеки через подання заявок від різних організацій.

Напередодні керівник ЛГБТ-організації Insight Олена Шевченко повідомила, що її та її друзів відмовилися поселити у готелі "Львів"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування