Геращенко каже, що її можуть не пустити на переговори у Мінськ

Вівторок, 22 березня 2016, 13:17

Нардеп і уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко звинуватила Росію у порушенні Мінських домовленостей забороною їй на в'їзд до цієї країни.

Про це вона заявила у вівторок на брифінгу в Києві.

За її словами, ця заборона є спробою заблокувати її роботу, як представника гуманітарної підгрупи з вирішення конфлікту на Донбасі.

"Ми це розцінюємо як пряме порушення 12 пункту мінських угод підписаних у вересні 2014 року", – зазначила вона.

Геращенко додала, що в цьому пункті йдеться про гарантії особистої безпеки для учасників консультацій.

"Очевидно, що завтра під час роботи всіх наших груп в Мінську і тристоронньої контактної групи ми підніматимемо питання грубих порушень угод. Ми розглядаємо це, як спробу переглянути список учасників груп", – сказала вона.

"В Білорусі і Росії спільний список небажаних осіб. Мені дуже цікаво, чи пустять мене завтра до Білорусі", – додала депутат.

Вона також повідомила, що заборона їй на в'їзд до Росії готувалася заднім числом.

"Найцікавіше – це акт прийому і передачі особи на територію РФ. Там є цікава фраза, що Геращенко була затримана старшим зміни 8 березня 2016 року і передана українській стороні. Тобто вони мене затримали за документами ще 8 березня", – сказала вона.

Як відомо, у понеділок Геращенко, яка їхала на процес Савченко, не пустили в Росію. Їй заборонили в'їзд в цю країну до 2021 року.

Роман Кравець, Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News