Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ляшко скористався законом про "партійну диктатуру"

Четвер, 3 березня 2016, 12:26

Радикальна партія виключила з виборчих списків партії дев'ять кандидатів у нардепи.

За таке рішення проголосували члени партії на з'їзді в Києві, передають "Українські новини".

Зокрема, зі списку партії, серед інших, виключено першого кандидата на проходження в Раду в разі дострокового припинення повноважень чинного депутата від РП - №27 Андрія Мисика.

За словами голови партії Олега Ляшка, Мисик зараз очолює секретаріат партії "Народний контроль".

Також на з'їзді вирішено виключити зі списку №29 Євгенію Смолянчук, яка, за словами Ляшка, вибрала сімейне життя, а не політику.

Делегати з'їзду також проголосували за виключення зі списку №34 Валентини Ковтун.

Ляшко повідомив, що Ковтун працювала його помічницею і за його пропозицією було призначено президентом Петром Порошенком головою Прилуцької районної державної адміністрації (Чернігівська область), проте після виходу РП з коаліції в Раді і переходу в опозицію, не захотіла звільнятися.

Також прийнято рішення про виключення зі списку: №38 Інни Костирі, яка зараз входить до партії "УКРОП", №39 Володимира Кучера, який, за словами Ляшка, проголосував за грошову винагороду всупереч рішенню партії у Волинській обласній раді; №44 Сергія Шевкунова, призначеного Порошенком за пропозицією Ляшка головою військово-цивільної адміністрації в Луганській області, який після переходу РП в опозицію не захотів залишати посаду.

Крім того, на з'їзді було прийнято рішення про виключення зі списку партії кандидатів під №61 Назарія Поліщука і №71 Сергія Мурованого, які зараз перебувають в іншій політичній силі і №72 В'ячеслава Стасюка, який, за словами Ляшка, підробив свій диплом про вищу освіту .

Глава РП повідомив, що в четвер підпише прийняті на з'їзді рішення і направить документи до Центральної виборчої комісії, яка протягом п'яти днів повинна буде виключити даних дев'ять кандидатів з виборчого списку РП на парламентські вибори 2014 року.

Як повідомлялося, 27 лютого набрав чинності закон, згідно з яким дозволяється виключення кандидатів у депутати парламенту з виборчого списку партії в тій його частині, де за підсумками голосування вони не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...