Глава НАБУ Ситник: Генпрокуратура нас ігнорує

П'ятниця, 4 березня 2016, 08:45
Глава НАБУ Ситник: Генпрокуратура нас ігнорує

Національне антикорупційне бюро заявляє, що Генпрокуратура затягує передачу їм інформації у справах Миколи Мартиненка, про незаконний видобуток бурштину та інших.

Про це заявив глава НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю zn.ua.

"Ми витребували у Генпрокуратури близько десяти справ. У тому числі по заступнику глави СБУ Рівненської області, який був затриманий за фактом дачі хабара пов'язаної у справі про незаконний видобуток бурштину", - повідомив він.

"Я виніс все ці рішення, згідно з процедурою погодив їх з антикорупційним прокурором, але вони не виконуються. Як і у випадку з Мартиненком, яким також займається Генпрокуратура, вилучили масив інформації, якої нам бракує. Ми хотіли б отримати цей масив даних і вести розслідування на базі НАБУ", - сказав Ситник.

"Що стосується "рюкзаків Авакова", наші аналітики займаються і цією справою. Як, утім, і Генпрокуратура. Зараз ми готуємо матеріали на витребування і цієї справи у Генпрокуратури. Однак з іншими органами у нас дійсно немає таких проблем", - додав він.

При цьому він навів приклад, що в розслідуванні за Кіотським протоколом за запитом НАБУ всі матеріали були передані оперативно поліцією і фіскальною службою.

"В результаті НАБУ практично завершило розслідування. На жаль, Генпрокуратура продовжує нас ігнорувати", - сказав він.

"По всіх справах ми написали звернення до Генерального прокурора. І не по одному разу написали. Але поки жодних офіційних відповідей не отримали. Ще трохи почекаємо і будемо звертатися по допомогу до парламенту", - заявив Ситник.

Він також підтвердив, що також в НАБУ заведено справу щодо депутата НФ Ігоря Кононенка та внесено в ЄРДР за заявою Абромавічуса.

"І, безумовно, по ньому дещо пізніше буде дано певний коментар", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News