Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сороса розкритикували авторів сюжету про офшори Порошенка

Вівторок, 12 квітня 2016, 07:46
У Сороса розкритикували авторів сюжету про офшори Порошенка
VGA

У міжнародному фонді "Відродження" наголошують, що журналісти "Слідство.Інфо" в розслідуванні вдалися до маніпулювання фактами.

Про це йдеться у коментарі Міжнародного фонду "Відродження", який входить до мережі фундацій Джорджа Сороса "Відкритие суспільство".

"Розслідування, здійснене журналістами "Слідство.Інфо" Громадського ТБ у партнерстві з Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувальників (ICIJ) та OCCRP, оприлюднило несумнівний факт наявності офшорної компанії, бенефіціаром якої є Президент України. Цьому факту має бути надана справедлива оцінка", - йдеться у повідомленні.

Водночас у фонді наголосили, що журналісти "Слідство.Інфо" в розслідуванні вдалися до маніпулювання фактами.

"Вони вдались до позиції некритичного самовиправдання без жодного натяку на визнання порушення ними журналістських стандартів, а саме маніпулювання фактами (автори розслідування не визнають штучності прив'язки ситуації з офшором Президента до трагедії в Іловайську, не мають доказів виведення активів компанії "Рошен" у відповідну офшорну зону, як і доказів того, що офшор був створений саме для уникнення податків з продажу)" - зазначили представники фонду.

Як відомо, 3 квітня світові ЗМІ опублікували розслідування, в якому розкривається причетність багатьох світових лідерів і відомих людей до офшорних компаній. Серед них, крім інших, виявилися президент України Петро Порошенко, екс-прем'єр Павло Лазаренко та власник газети Kyiv Post Мохаммад Захур

У НАБУ заявили, що згідно із законодавством, діючий президент не є підслідною НАБУ особою.

У Центрі протидії корупції зазначили, що зараз в Україні немає такого правоохоронного органу, що міг би розслідувати діяльність президента.

При цьому у Державній фіскальній службі України заявили, що не бачить порушень у тому, що у президента були відкриті офшорні компанії.

Разом з тим фракції "Самопоміч" і РПЛ виступили з вимогою створити у парламенті тимчасову слідчу комісію (ТСК) із розслідування діяльності Порошенка в контексті "офшорного скандалу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: