Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Акціонери ЮКОСа не дали зняти арешт з російських активів у Франції

Субота, 16 квітня 2016, 06:19

Колишні акціонери ЮКОСа подали апеляцію на рішення паризького суду і грошові суми залишаються замороженими, до нового рішення суду.

Про це пише РБК.

Три російських ФГУП - МІА "Росія сьогодні", "Космічний зв'язок" і "Госзагрансобственность" - в п'ятницю виграли суперечки у французькому суді з колишніми акціонерами ЮКОСа: паризький суд великої інстанції зняв арешти з активів ФГУПів на загальну суму не менше $ 500 млн. Але ці активи залишаються заблокованими, оскільки колишні акціонери ЮКОСу негайно оскаржили рішення про зняття арештів.

Суд Парижа визнав арешти, накладені влітку 2015 року приставами за дорученням Hulley Enterprises, Yukos Universal і Veteran Petroleum, необгрунтованими, оскільки активи ФГУПів не є активами Російської Федерації. Колишні акціонери подали апеляцію на рішення паризького суду, і грошові суми залишаються замороженими, до тих пір поки апеляційний суд Парижа не винесе своє рішення, повідомив представник GML (компанія-власник Hulley, Yukos і Veteran).

Загальна вартість російських активів, які вдалося заарештувати у Франції колишнім акціонерам ЮКОСа, становить 1 мільярд євро.

Як відомо, Третейський суд у Гаазі встановив суму втрат акціонерів ЮКОСа від дій російської влади на рівні $50 млрд. Влітку влада деяких європейських держав почали заарештовувати російські активи. 

У лютому екс-глава "ЮКОСа", який перебуває закордоном, був оголошений у федеральний розшук Слідчим комітетом РФ після пред'явлення йому заочного звинувачення в організації вбивства в 1998 році мера Нафтоюганська Пєтухова. Також Ходорковського оголосили у міжнародний розшук через Інтерпол. 

Пєтухов був застрелений 26 червня 1998 року. За організацію вбивства Пєтухова був довічно засуджений екс-керівник відділу служби безпеки "ЮКОСа" Пічугін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: