Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США закликали Росію припинити рейди проти ЗМІ в Криму

Середа, 20 квітня 2016, 13:45

Сполучені Штати рішуче засуджують затримання журналістів і обшуки щонайменше п'ятьох офісів засобів масової інформації в Криму, здійснені Федеральною службою безпеки Росії.

Про це йдеться у заяві речника посольства США в Україні Джонатана Леллі, поширеній прес-службою посольства.

"Наскільки ми розуміємо, принаймні одного журналіста було затримано за нібито виступи проти російської окупації і анексії цієї української території.  Ми закликаємо негайно звільнити цих журналістів і припинити рейди проти засобів масової інформації російською окупаційною владою", – сказано у повідомленні.

Леллі додав, що США "глибоко стурбовані збільшенням утисків незалежних засобів масової інформації та громадянського суспільства в Криму".

"Незгодних з позицією влади осіб та організації примушують замовкнути або виганяють, а міжнародних спостерігачів, як і раніше, позбавляють доступу на півострів.  Такі дії – додаткові приклади того, що російська влада дедалі більше придушує незалежні голоси в Росії і окупованому нею Криму", – додали у відомстві.

Як відомо, у вівторок російські силовики в окупованому Криму затримали журналіста Миколу Семену, звинувативши його у тому, що в своїх статтях він критикував анексію півострова.

Пізніше його відпустили під підписку про невиїзд, розслідування проти нього триває.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування