Скаргою "Громадського ТБ" на Скрипіна вже займаються в МВС

Понеділок, 25 квітня 2016, 12:07

Заяву "Громадського телебачення" про нібито шахрайські дії одного із засновників цього ресурсу Романа Скрипіна внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це повідомив речник МВС Артем Шевченко в Адміністрації президента на засіданні ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова, пише журналістка Світлана Остапа

Провадження порушено за ч. 1.ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в п віданні).

Ця стаття карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 4 років, або позбавленням волі на строк до 4 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Роман Скрипін сказав "Українській правді", що йому про провадження нічого не відомо, тому коментувати не став.

Як відомо, у січні наглядова рада ГО "Громадське телебачення" звинуватила Скрипіна у тому, що він повністю взяв під свій контроль доменне ім’я hromadske.tv, рахунок PayPal, на який надходили добровільні пожертви, а також кошти, отримані за використання контенту на YouTube.

Скрипін після цього заявив, що більшу частину коштів готовий перерахувати на наданий йому рахунок, але домен hromadske.tv "дарувати" не збирається.

Журналіст пояснював, що рахунок для збору коштів на "Громадське" було відкрито за кордоном на PayPal у 2010 році, за часів Віктора Януковича, аби убезпечити кошти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування