Україна передала Ізраїлю запит на вручення підозри Ставицькому

Понеділок, 25 квітня 2016, 15:25
Україна передала Ізраїлю запит на вручення підозри Ставицькому

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос передав міністру юстиції Ізраїлю Аелет Шакед запит ГПУ про допомогу у розслідуванні проти екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Україна просить Ізраїль вручити Ставицькому повідомлення про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти держави.

За наявними у слідства даними Інтерполу, український екс-високопосадовець переховується на території Ізраїлю під іменем Натан Розенберг (за даними депутата від БПП Сергія Лещенка - під іменем Едуард Розенберг).

Міністр юстиції Ізраїлю запевнила у організації розгляду цього клопотання у найкоротші строки.

Відомство додало, що Матіос відвідав Ізраїль на запрошення Шакед 19-21 квітня, візит такого рівня відбувся вперше в історії. Під час візиту він зустрівся з міністром юстиції, генпрокурором Авіхаєм Мендельблітом та головним військовим прокурором Шароном Афеком.

Запит щодо Ставицького він передав під час переговорів у Кнесеті.

Матіос також обговорив можливість створення системи української військової юстиції за ізраїльським зразком, що, можливо, "є найбільш оптимальним, оскільки дозволить забезпечити порядок та дисципліну у військових формуваннях як під час триваючих військових дій, так і в умовах постійної бойової готовності".

"Зокрема, було обговорено можливість направлення групи ізраїльських експертів до української військової прокуратури для обміну досвідом діяльності військової адвокатури та військових судів (трибуналів)", – додали у відомстві.

Як відомо, на початку квітня Інтерпол оголосив Ставицького у розшук.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування