Джамала про депортацію: Краще б цього не було, і не було цієї пісні

Неділя, 15 травня 2016, 03:17

Українська співачка Джамала під час прес-конференції як переможниці Євробачення-2016 розповіла про свої почуття та переживання.

Так, відповідаючи на запитання журналістів про те, що б вона сказала своїй прабабусі, якій було присвячено пісню "1944", Джамала заявила, що краще б не було цієї трагедії (депортації кримських татар – УП).

"Я б взагалі не хотіла, щоб це було, щоб цей жах з нею трапився. І щоб не було взагалі цієї пісні. Так було б краще", - сказала вона.

Відповідаючи на запитання журналістки з Криму про те, чи хотіла б вона, аби Євробачення-2017 пройшло у вільному Криму, Джамала сказала, стримуючи сльози: "Я сподіваюся, що Євробачення буде в Україні. Не знаю де, але точно в Україні".

 

Джамала також розповіла, що перед виступом слухала саундтрек до фільму "Список Шиндлера" і хотіла б, аби пісня "1944" мала таку саму силу. "Коли я налаштовувалася на цей виступ я прослухала саундтрек Ісаака Перельмана до фільму Список Шиндлера. Я хотіла б, щоб 1944 відображав схожу тему", - сказала вона.

Співачка запевнила журналістів, що представники ЛГБТ спільноти зможуть почуватися безпечно в Україні та запросили всіх приїздити.

Джамала перемогла у конкурсі Євробачення-2016. Наступного року він відбудеться в Україні.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News