Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК призначила вибори на окрузі Єремеєва

Понеділок, 16 травня 2016, 15:19

Центральна виборча комісія призначила на 17 липня проміжні вибори депутата Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі №23 (Волинська область), обраний в якому депутатом Ігор Єремєєв помер 12 серпня.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК у понеділок, йдеться у повідомленні. 

"У зв’язку з достроковим припиненням з підстав, передбачених Конституцією України, повноважень народного депутата України Єремеєва І.М., обраного в одномандатному виборчому окрузі № 23 (Волинська область), Комісія призначила проміжні вибори народного депутата України в цьому виборчому окрузі на неділю, 17 липня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

"При цьому взято до відома, що виборчий процес проміжних виборів народного депутата України в ОВО № 23 (Волинська область) починається з дня, наступного після дня опублікування цієї постанови", - заявили у відомстві.

Як відомо, Єремеєв помер 12 серпня 2015 року в лікарні в Швейцарії після того, як 27 липня 2015 року його госпіталізували через отриману травму при падінні з коня.

Для оголошення довиборів в окрузі №23 ЦВК необхідно було свідоцтво про смерть Єремєєва, проте таке не надходило в комісію, а члени Центрвиборчкому, в тому числі з етичних міркувань, не замовляли його.

Як стало відомо 16 травня голова Верховної Ради Андрій Парубій розпорядився передати ЦВК документи про смерть Ігоря Єремеєва.

10 травня ЦВК призначила проміжні вибори депутатів Верховної Ради в 4 округах на неділю, 17 липня.

Вибори в окрузі №27 призначені у зв'язку з тим, що обраний тут нардепом Борис Філатов став мером Дніпропетровська. В окрузі №206 вибори призначені через те, що обраний в ньому депутатом Владислав Атрошенко став мером Чернігова.

В округах №85 і №151 вибори призначені у зв'язку з тим, що обрані в них депутатами Ігор Насалик і Тарас Кутовий були призначені 14 квітня міністрами енергетики та аграрної політики відповідно.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування