Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЦВК призначила вибори в 4 округах

Вівторок, 10 травня 2016, 16:43

ЦВК призначила проміжні вибори депутатів Верховної Ради в 4 округах на неділю, 17 липня.

Про це свідчить рішення ЦВК, прийняте на засіданні у вівторок, передають Українські Новини.

Йдеться про округи №27 у Дніпропетровську, №85 в Івано-Франківській області, №151 у Полтавській області і №206 у Чернігові.

Вибори в окрузі №27 призначені у зв'язку з тим, що обраний тут нардепом Борис Філатов став мером Дніпропетровська.

В окрузі №206 вибори призначені через те, що обраний в ньому депутатом Владислав Атрошенко став мером Чернігова.

При цьому депутатські повноваження Атрошенко були припинені ще 28 січня, а законодавство зобов'язує ЦВК призначити проміжні вибори депутата Ради в десятиденний термін.

Повноваження Філатова були припинені ще 24 грудня 2015 року, однак на наступний день було зареєстровано постанову про скасування результатів голосування, до розгляду якого голові Ради забороняється підписувати рішення про позбавлення Філатова мандата.

Відповідну постанову про скасування результатів голосування було вперше включено до порядку денного Ради лише 21 квітня, проте не було розглянуто в сесійній залі, а на офіційному сайті парламенту зазначено, що проект відкликаний, а рішення про позбавлення Філатова мандата підписано 25 грудня 2015 року.

В округах №85 і №151 вибори призначені у зв'язку з тим, що обрані в них депутатами Ігор Насалик і Тарас Кутовий були призначені 14 квітня міністрами енергетики та аграрної політики відповідно.

Як відомо, у квітні низка громадських та експертних організацій закликали президента Петра Порошенка невідкладно зареєструвати у Верховній Раді подання щодо призначення нових членів ЦВК.

6 травня голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що склад ЦВК повинен бути переформатований найближчим часом. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування