Датська член журі Євробачення: моя помилка не змінила результат

Вівторок, 17 травня 2016, 11:53

Член датського журі Євробачення Хільда Хейк підтвердила, що помилилася при голосуванні за представників України та Австралії.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, коментуючи скандал, який здійнявся після її першої заяви з цього приводу.

У той же час вона визнала, що її помилка жодним чином не вплинула на кінцевий результат.

"Я не повинна пояснювати, що не зрозуміла систему голосування. Очевидно, я засмучена. Я отримала підтвердження від Датського радіо, що моя помилка не вплинула на порядок пісень. Європейська мовленнєва спілка підтвердила, що результат був би той же самий, незалежно від моїх балів", – написала вона.

Хейк також додала, що отримала багато погроз і звинувачень у приватних повідомленнях та подякувала тим, хто поставився з розумінням до її помилки.

Як відомо, раніше повідомлення Хейк активно поширили російські ЗМІ. Багато з них написали, що мова йде про позицію всього датського журі, а не лише однієї представниці. Дехто називав Хейк головою журі, хоча вона була лише рядовим членом.

У свою чергу українське Міністерство інформаційної політики поширило повідомлення, що всі заяви у ЗМІ з цього приводу є фейком і що жодної помилки не було. Це також не відповідає дійсності.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News