"Укравтодор" заборонив фурам їздити вдень влітку

Середа, 1 червня 2016, 08:55

"Укравтодор" обмежив з 1 червня рух важких фур автодорогами загального користування з 10:00 по 22:00, якщо температура повітря вища за +28 градусів.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

"Від початку літа рух автотранспорту загальною масою понад 24 тонни з навантаженням 7 і більше тонн на вісь за температури повітря +28ºС і вище заборонено всіма українськими автомобільними дорогами державного значення", - сказано в повідомленні.

"Заборона діятиме протягом усього літнього періоду в денну пору доби з 10:00 до 22:00", - додали в "Укравтодорі".

У підприємстві пояснили, що такі заходи необхідні для забезпечення як безпеки водіїв, так і збереження українських автошляхів.

"Бо саме висока температура та велика вага вантажу призводить до найбільших руйнувань асфальтобетонних покриттів: на дорогах утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації. Загальний обсяг збитків, що завдають недобросовісні перевізники, щорічно сягає близько 2,5-3 млрд. грн", - зазначили в "Укравтодорі".

У повідомленні також додали, що понад 97% доріг загального користування потребують поточного середнього та капітального ремонту.

Тому, через вкрай обмежене фінансування дорожньої галузі та незадовільний стан мережі доріг, Держагенство не може собі дозволити виділяти кошти на ремонт наслідків вантажного транспорту. 

Для тимчасового відстою великогабаритних транспортних засобів вздовж доріг підготовлено понад 800 майданчиків. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування