НАБУ і САП просять зняти недоторканність з нардепа

Середа, 15 червня 2016, 12:07
Олександр Онищенко
Із особистих архівів

НАБУ і САП просять Генпрокурора підписати подання на зняття недоторканності і арешт  депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка.

Про це написав на своєму Facebook журналіст Дмитро Гнап.

Інформацію про існування такого подання "Українській правді" підтвердили у прес-службі НАБУ.

Гнап уточнив, що "НАБУ підготувало подання на зняття недоторканості та арешт народного депутата Олександа Онищенка. Відомого також як Кадиров. Подання вже підписане антикорупційним прокурором Холодницьким і лежить на столі в генпрокурора Луценка".

У свою чергу сам Онищенко в коментарі "Українській правді" повідомив, що йому нічого про це не відомо.

"Я про це нічого не знаю. Але я вчора подав заяву у Генпрокуратура на голову НАБУ Ситника про те, що він виконує політичні замовлення. Прошу порушити кримінальну справу по трьох статтях", - додав він.

На питання, чи не збирається він залишати країну і переховуватися, він сказав: "Ні, я буду чекати".

За інформацією УП, Генпрокурор Юрій Луценко наразі перебуває у Брюсселі і має повернутися в Україну у середу ввечері

Як відомо, напередодні Онищенко подав заяву в ГПУ про скоєння злочину через проведення обшуку його приймальні детективами НАБУ.

Як відомо, у березні НАБУ проводило обшук у приміщенні Онищенка.

У НАБУ, повідомили, що обшук у приміщенні, яке Олександр Онищенко називає своєю приймальнею, проводився у справі щодо реалізації природнього газу компанією "Укргазвидобування".

Водночас, голова НАБУ Артем Ситник повідомив, що під час обшуку приймальні одного з народних депутатів співробітники Національного антикорупційного бюро виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Очевидно, що йшлося про Онищенка.

Сам Онищенко тоді повідомив, що за кілька днів до обшуку був на допиті в НАБУ, де, за його словами,  його попросили надати компромат на екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, однак він відмовився це робити".

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування