Холодницький хоче зняття недоторканності з Онищенка на цьому тижні

Середа, 15 червня 2016, 15:39

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що розраховує на те, що Верховна Рада зніме недоторканність з депутата Олександра Онищенка.

Про це він заявив на спільному з головою НАБУ Артемом Ситником брифінгу в середу.

За його словами, відповідне подання Антикорупційної прокуратури вже лежить на столі генпрокурора і у середу або четвер буде подане в Раду.

"Я надіюсь, що сьогодні або завтра воно буде підтримане, щоб ще на (цьому) пленарному тижні воно могло пройти і регламентний комітет у тому числі", – сказав Холодницький.

Він також додав, що пожежа у Солом'янському суді загальмувала цю справу на один день.

У свою чергу голова НАБУ Артем Ситник додав, що розраховує на голосування за зняття недоторканності з Онищенка у тому числі і "популістичними силами", які "постійно з трибуни кричать".

Також Ситник заявив, що приміщення, у якому проводився обшук, не має офіційного статусу громадської приймальні народного депутата, про що НАБУ повідомили у Верховній Раді.

Він також додав, що з IP-адрес комп'ютерів, які перебувають у цьому приміщенні, відправлялася звітність щодо оборудок, які зараз розслідуються НАБУ.

За словами Ситника, наразі встановлена причетність до цієї справи 20 осіб, частина з них вже затримана. Загалом, за словами Ситника, обшуки у цій справі відбувалися у трьох містах – Києві, Львові і Дніпрі.

Як відомо, Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Раніше повідомлялося, що НАБУ і САП просять генпрокурора Юрія Луценка підписати подання на зняття недоторканності і арешт Онищенка.

У березні НАБУ проводило обшук у приміщенні Онищенка.

У НАБУ, повідомили, що обшук у приміщенні, яке Онищенко називає своєю приймальнею, проводився у справі щодо реалізації природнього газу компанією "Укргазвидобування".

Водночас, Ситник повідомив, що під час обшуку приймальні одного з народних депутатів співробітники Національного антикорупційного бюро виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Ймовірно, йшлося про Онищенка.

Сам Онищенко тоді повідомив, що за кілька днів до обшуку був на допиті в НАБУ, де, за його словами,  його попросили надати компромат на екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, однак він відмовився це робити".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування