Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко закликав Нідерланди посприяти ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС

Четвер, 16 червня 2016, 18:52

Президент Петро Порошенко сподівається на якнайшвидше завершення процесу ухвалення ЄС рішення щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Про це він сказав на зустрічі з головою сенату парламенту Королівства Нідерланди Анкі Брукерс-Кноль. 

Порошенко закликав голландських парламентарів до ефективних рішень для завершення Нідерландами процесу ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС.

Він висловив впевненість, що результати квітневого референдуму в Нідерландах не стануть непереборною обставиною на цьому шляху.

"Україна виконала всі узгоджені критерії", - зазначив Порошенко, наголосивши, що "це підтверджує і сама європейська сторона".

Глава держави також проінформував про кроки, які здійснює Україна у боротьбі з корупцією, реформуванні прокуратури та впровадженню судової реформи.

Співрозмовники обговорили також ситуацію на Донбасі.

Порошенко наголосив, що розраховує на подальшу солідарність і єдність ЄС у питанні підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України та продовження санкцій ЄС щодо Росії.

Президент також наголосив на необхідності посилення міжнародного тиску по відношенню до агресора з метою пришвидшення звільнення українських заручників на окупованих територіях та політичних в’язнів, які знаходяться в Росії.

Петро Порошенко та Анкі Брукерс-Кноль приділили увагу питанню розслідування катастрофи літака рейсу МН-17, збитого російськими бойовиками у липні 2014 року.

Як відомо, на консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування