Судреформа: "радикали" і "Самопоміч" утримались, "Опоблок" підтримав

Четвер, 2 червня 2016, 14:01

Фракції Радикальної партії і "Самопомочі" не підтримали внесення змін до Конституції щодо судової реформи.

За даними сайту Ради, серед "радикалів" кнопку "за" натиснув лише Артем Вітко, якого Ляшко вже тривалий час називає "тушкою" БПП і вимагає виключити з фракції. Юрій Шухевич проголосував "проти". Інші утрималися або не голосували.

Партія Ляшка приймала рішення щодо підтримки цього закону на нараді безпосередньо перед голосуванням, змусивши всіх чекати.

У "Самопомочі" всі утрималися.

У фракції Блоку Петра Порошенка утрималися дві людини – Ольга Богомолець та Наталія Новак. Олександр Грановський, якого пов'язують з тиском на суди та Генпрокуратуру, а також депутат Віталій Чепинога були відсутні. Всі інші проголосували "за".

У "Народному фронті" "за" проголосували всі крім Віктора Романюка, який був відсутній.

В "Опозиційному блоці" "проти" проголосував лише Євген Мураєв, який недавно оголосив про вихід з цієї фракції. Сергій та Юлія Льовочкіни і Наталія Королевська були відсутні, Дмитро Шенцев і Андрій Гальченко не голосували. Всі інші проголосували "за".

У повному складі (за винятком депутата Володимира Зубика, який не голосував) зміни підтримала група "Відродження", яка вважається підконтрольною олігархові Ігореві Коломойському.

Також у повному складі за винятком відсутнього В'ячеслава Богуслаєва зміни підтримала група "Воля народу".

У "Батьківщині" лідер фракції Юлія Тимошенко утрималася, Сергій Власенко, Сергій Соболєв, Ігор Луценко, Владислав Бухарєв та Надія Савченко вказані відсутніми. Всі інші голосували "за".

При цьому Савченко була присутня в залі незадовго до голосування і закликала не змінювати Конституцію в час війни.

Більшість позафракційних підтримали цей закон, за винятком братів Балог, представників "Свободи" та незначної кількості інших людей. Показово, що "за" голосував екс-лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош, який відвідує засідання Ради вкрай рідко – зі 192 засідань від був лише на шести.

Як відомо, цей закон підтримали 335 депутатів при 300 необхідних.

Олег Шанковський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...