Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенатори США закликали ЄС продовжити санкції проти Росії

Вівторок, 21 червня 2016, 01:38

Комітет Сенату США з питань міжнародних відносин звернувся до президента Європейської Ради Дональда Туска із закликом до ЄС продовжити санкції проти Росії, пов'язані з її збройною агресією в Україні.

Текст документа поширив офіс керівництва Комітету в понеділок, передає Укрінформ.

"Ми пишемо, щоб закликати Європейську Раду продовжити санкції ЄС проти Росії цього місяця. За доповідями СММ ОБСЄ, щонайменше 122 українських військовослужбовця були вбиті та понад 700 отримали поранення з моменту оголошення 1 вересня 2015 року угоди про припинення вогню", - наголошується в документі.

При цьому підкреслюється, що Росія не виконала основних положень Мінської угоди, в тому числі відведення всіх важких озброєнь та безперешкодного та безпечного доступу СММ ОБСЄ.

"Вкрай важливо, щоб США і ЄС підтримували євроатлантичну солідарність на тлі кричущого нехтування Росією своїх зобов'язань за Мінськими угодами, а також триваючої незаконної окупації Криму", - заявили автори послання.

У Комітеті зауважили, що постійні атаки об'єднаних російсько-сепаратистських сил змусили Україну закрити КПП на лінії розмежування та обмежили доступ гуманітарних вантажів до людей, які її потребують.

Крім того, в документі наголошується, що "Росія повинна звільнити всіх, кого утримує в порушення Мінських домовленостей. Полегшення санкцій може бути пов'язано лише з прогресом з боку РФ у реалізації мирних домовленостей", нагадали в американському Сенаті.

"З огляду на серйозність триваючих порушень Росії та агресії проти України, в тому числі окупації Криму в повне порушення норм міжнародного права, ми закликаємо Європейську Раду продовжити санкції проти Росії, поки вона повністю не виконає свої міжнародні зобов'язання", - підсумовується у зверненні.

Лист підписали шість сенаторів, у тому числі Бен Кардін, Джон Маккейн, Ричард Дурбін, Роб Портман, Дженні Шахін та Рон Джонсон.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування