Ляшко досі живе у "домі товариша", у якому "ховався від Захарченка"

Вівторок, 21 червня 2016, 13:42

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко продовжує проживати у домі, у який він в'їхав взимку 2014 року, пояснивши це тоді бажанням захистити себе і свою сім'ю від переслідувань з боку тодішнього глави МВС Віталія Захарченка.

Це стало відомо у вівторок зранку, коли слідчі ГПУ помилково прийшли до Ляшка, сплутавши його адресу з адресою екс-віце-прем'єра часів Януковича Андрія Клюєва.

"У мене жінка, у мене діти, у мене собаки. Ви в 7 ранку приходите – "я проводжу у вас обшук". Анекдот якийсь", – обурювався Ляшко.

Цей візит був вже не першим помилковим відвідуванням цього будинку Ляшка – після втечі Януковича у кінці лютого 2014 сюди приїжджали активісти "Автомайдану", також сплутавши адресу з будинком Клюєва. Тоді Ляшко сказав активістам, що проживає у цьому домі вимушено і тимчасово, з метою захистити свою сім'ю.

"Вимушений (проживати тут) зараз, так. Три тижні тому чи чотири, коли почалася ця революція, поступила інформація що Захарченко дав команду викрасти мене і мою сім'ю з бандитами. Ми вимушені були переїхати. Це будинок мого товариша", – говорив Ляшко тоді.

Яким чином він планував сховатися від Захарченка поруч з будинком Клюєва, Ляшко тоді не пояснив.

У вівторок "Українська правда" запитала Ляшка, чому він продовжує жити у домі, який планував знімати тимчасово, на що він розсердився і відповів, що робить це, оскільки має відповідне право.

"Я маю право легально знімати це житло, всі відомості відображені в моїй декларації, все прозоро", – заявив Ляшко.

Цей будинок площею 549,5 квадрата дійсно вказаний у декларації Ляшка. Вартість його оренди у 2015 році обійшлася депутатові лише в 60 тисяч гривень, тобто лише в 5000 на місяць.

Відповідь на запитання, як може оренда такого великого будинку коштувати так дешево, УП так і не отримала – зв'язок з Ляшком став погіршуватися, а потім зник взагалі. Під час наступного дзвінка депутат заявив, що їде у машині ділянкою дороги, де поганий зв'язок, після чого з'єднання знову розірвалося. УП намагалася ще кілька разів додзвонитися і коли це нарешті вдалося, депутат вже сам кинув слухавку.

За даними проекту "Гарна хата", цей будинок по вулиці Солов'яненка 2-а у селі Козин Обухівського району Київської області офіційно належить Артему Савицькому, який балотувався на останніх виборах за списками Радикальної партії під 92 номером і не потрапив у Раду.

Згідно з декларацією, у Ляшка є ще дві власні квартири площею 95,5 і 367,2 квадрата.

Як відомо, у вівторок слідчі ГПУ проводять обшуки у будинках Андрія Клюєва і екс-регіонала Володимира Сівковича. Спершу вони помилково прийшли до Ляшка.

Пізніше речник генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook вибачилася перед Ляшком за цей інцидент, але додала, що "слідчі Генпрокуратури вражені помилкою з маєтком Ляшка – просто ніхто не чекав, що такий радикальний опозиціонер є найближчим сусідом найодіозніших представників режиму Януковича".

Також вона запостила відео помилкового візиту активістів "Автомайдану" до Ляшка у 2014 році, на якому він пояснював, чому живе у цьому домі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...