Ситник зустрівся з Онищенком

Вівторок, 21 червня 2016, 15:44

У НАБУ, куди сьогодні прибув нардеп Олександр Онищенко, заявили, що доки парламент не позбавить його недоторканності, він не може бути підозрюваним.

Про це "Українській правді" повідомила речник НАБУ Дар'я Манжура.

Вона зазначила, що заяву Онищенка, в якій він просив передати йому певні документи, в НАБУ зареєстрували.

"Заяву зареєстрували. Онищенка прийняв Ситник (Артем Ситник, директор НАБУ – УП). У найближчий час допитувати його не планують", - зазначила Манжура, пояснивши, що Онищенка вже допитували, тому потреби такої немає.

"Під час зустрічі пану Онищенку було роз'яснено його процесуальний статус. Повідомлено про те, що у зв'язку з його статусом народного депутата, поки з нього не знімуть недоторканість, він не може бути підозрюваним. Йому також роз'яснили підстави, за якими було взято під варту "його людей", - зазначила Манчжур.

Вона наголосила, що на розгляді Комітету з питань регламенту ВР є подання на надання дозволу на затримання та арешт Онищенка, до нього є додатки, тож у Онищенка є змога ознайомитися з цими документами та будь-якими іншими матеріалами, наданими на вимогу профільного комітету.

Також, за словами Манжури, Онищенку нагадали, що з 4 грудня 2015 року НАБУ розслідує кримінальне провадження щодо договорів спільної діяльності з "Укргазвидобуванням". Давати пояснення детективу Онищенко відмовився.

Як відомо, у вівторок Олександр Онищенко прибув у НАБУ для з'ясування свого статусу.

15 червня НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

За даними слідства, станом на 16 червня депутат перебував у французькій Ніцці, однак сам Онищенко у коментарі УП та іншим ЗМІ запевняв, що перебуває в Києві і має намір прийти у п'ятницю в Раду.

17 червня Онищенко повернуся до Києва вже після того, як парламент розійшовся до 5 липня, отже не зможе позбавити його недоторканності.

Станом на 19 червня суд заарештував на 60 днів усіх 10 осіб, затриманих 15 червня у "газовій справі", в якій фігурує Онищенко.

Оксана Коваленко, Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування