Кабмін хоче видати залишок субсидій грошима і реформувати допомогу

Четвер, 23 червня 2016, 12:29

Кабінет міністрів розробляє механізм монетизації невикористаних під час опалювального сезону коштів житлової субсидії.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко під час Українського форуму з енергоефективності’16 – "Фонд енергоефективності. Ключовий start-up України", повідомляє урядовий портал.

"Йдеться про монетизацію залишків, монетизацію економії субсидій. Уряд готовий до цього і розробляє необхідні механізми. Думаю, що у 2017 році ми продемонструємо відповідні результати", – сказав він.

Розенко зауважив, що система субсидій виконала своє базове завдання під час опалювального сезону 2015-2016 років: "5,5 мільйона українських родин були захищені. Сьогодні саме субсидіанти практично на 100% забезпечують сплату за житлово-комунальні послуги".

Віце-прем’єр нагадав, що середній розмір субсидії на піку опалювального сезону склав 1400 гривень.

"Це означає, що кожна незаможна українська родина від держави отримала 1400 грн. як компенсація за підвищення цін на енергоносії", – зазначив він.

Водночас Розенко наголосив, що система субсидій не є константою.

"Вона має працювати лише в пікові періоди підвищення цін на енергоносії – це 2015-й, 2016-й і, очевидно, 2017 роки. Далі вона буде трансформована", – сказав віце-прем’єр-міністр.

При цьому Розенко допустив збільшення середнього розміру субсидій на 100-300 гривень у наступному опалювальному сезоні, повідомляють "Українські новини".

"Безумовно, (субсидія) може зрости, некритично. У зв'язку з тим, що рівень життя не росте такими темпами, як ціни на послуги, ми очікуємо, що збільшення буде в районі 1500-1700 гривень", – сказав він.

Розенко вказав, що якщо в минулому сезоні 5,5 мільйона сімей отримали субсидії, то наступного опалювального сезону прогнозується, що їх буде 8-9 мільйонів родин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...