Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС підтвердило затримання 4 українців в Іспанії

Четвер, 14 липня 2016, 11:33

У Барселоні затримані четверо громадян України за підозрою у фінансових махінаціях.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на слова представника МЗС України Орести Старак.

"Ми підтверджуємо інформацію про затримання в Іспанії чотирьох громадян України, які звинувачуються в організації групи, а також у відмиванні грошей, фінансових махінаціях, податкових махінаціях", – сказала Старак.

За її словами, затримані перебувають у поліцейському відділенні Барселони, пізніше перейдуть у розпорядження слідчого суду.

Старак також зазначила, що судом Барселони на дану справу накладено гриф "секретно", що не дозволяє розголошувати персональні дані затриманих, а також будь-які подробиці розслідування.

Представник МЗС розповіла, що кримінальне провадження стосовно громадян України будуть вести уповноважені органи Іспанії. І лише після винесення рішення суду можна буде говорити про передачу їх в Україну.

У МЗС не називають прізвищ затриманих.

Раніше іспанські ЗМІ повідомляли, що в Барселоні в результаті спецоперації місцевих правоохоронців за підозрою у відмиванні грошей затримано 11 осіб, серед них – син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан.

Сам Черновецький заявив, що іспанські правоохоронці не затримували його сина, він знаходиться у себе вдома і відповідає поліції на питання, пов'язані з іншою людиною. Також він зажадав від іспанських ЗМІ, які повідомили про затримання сина, спростування, пригрозивши їм мільйонним позовом.

В середу ЗМІ опублікували фотографії затримання Степана Черновецького, на яких поліція веде його в наручниках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування