У "день тиші" на Луганщині агітують ксерокопіями 100 і 200 гривень

Субота, 16 липня 2016, 17:28

У "день тиші" перед проміжними виборами до Верховної Ради на виборчому окрузі на Луганщині розповсюджують агітаційні матеріали.

Про це повідомили в управлінні Нацполіції Луганської області.

Зокрема, до чергової частини Біловодського відділу поліції надійшло повідомлення від 73-річної мешканки смт. Біловодськ про те, що на подвір’ї свого будинку вона виявила конверти з грошима та агітаційними матеріалами кандидата України від однієї з політичних партій.

"Встановлено, що невідома особа підкинула на подвір’я будинку конверт з написом "Политическая партия ХХХ. Человек слова – ХХХ. Луганщина – ХХХ" в якому знаходились календар на 2016 рік з аналогічним написом та ксерокопія грошової купюри номіналом 200 грн", - йдеться у повідомленні. 

У Новопськовському районі мешканці на подвір’ї свого будинку також виявляли конверти з ксерокопіями грошових купюр номіналом 200 та 100 грн. та агітаційними матеріалами (по вул. Богдана Хмельницького 15 конвертів).

"Дані факти внесено до ЄРДР та кваліфіковані за ч. 1 ст. 199 КК - "Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї", - повідомили у поліції.

Як відомо, на 114-му окрузі в Луганській області "фаворитом" виборчої кампанії називають висуванця "Опозиційного блоку" Бориса Лебедєва, голову Новопсковської райради, яка належить до округу. Лєбєдєва називають двоюрідним братом колишнього міністра оборони часів Януковича Павла Лебедєва. 

Один з його конкурентів -  висуванець "Нашого краю" Сергій Шахов, депутат Сєвєродонецької міськради. Спостерігачі ОПОРИ фіксують, як представники партії "Наш край" збирають персональні дані виборців, відтак прогнозують підкуп, а також роздають так звані соціальні картки від "Нашого краю", які дають знижки на певні послуги.

Більше про проміжні вибори у 7 округах, які відбудуться 17 липня, читайте у статті УП "Зачекались: хто займе сім вільних крісел у Верховній Раді"

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування