Для розслідування убивства Шеремета створено оперативну групу

Середа, 20 липня 2016, 14:26

Президент Петро Порошенко доручив створити оперативну групу для розслідування убивства журналіста Павла Шеремета.

Про це під час брифінгу повідомила голова Національної поліції Хатія Деканоідзе.

"Ми: голова СБУ, генпрокурор та я як голова Нацполіції отримали від президента Порошенка доручення створити оперативну групу. До неї увійдуть кращі наші оперативники, оперативники СБУ. Щойно я зустрічалася із представниками ФБР в Україні, вони також будуть задіяні", - сказала вона.

Вона наголосила, що наразі рано говорити про конкретну версію вбивства, поліція розглядає всі версії.

"Відкрито провадження – умисне вбивство, ми розглядаємо всі версії, зокрема пов’язану з його професійною діяльністю", - сказав він.

За словами Деканоідзе, до групи увійдуть найкращі оперативники.

"СБУ працює по своїй лінії, але групу, до якої увійдуть найкращі оперативники, буду координувати я та перші особи правоохоронної системи", - сказала вона. 

Голова Нацполіції пообіцяла оприлюднювати всі деталі публічно. Деканоідзе також заявила, що розслідування убивства – це справа честі та пріоритет номер один для неї.

"Важливість цього питання для мене особисто і не тільки для мене – це найпріорітетніше, що є. Ми працюємо над всіма версіями. Поки що конкретної версії немає", - сказала вона.

За словами голови Нацполіції, оперативники наразі працюють з камерами спостереження та опитують колег і свідків. Вона попросила не спекулювати на цій трагедії.

"Я дуже вас прошу, особливо політиків: зараз нам не до політики, ми маємо холоднокровно працювати для того, щоб встановити вбивцю та зрозуміти, з якою метою це було скоєно. Це справа честі. Ми маємо розуміти, хто хоче дестабілізувати ситуацію в нашій країні", - Деканоідзе.

За словами керівника Нацполіції, поки що немає конкретної версії вбивства. Також наразі немає інформації про те, чи надходили Шеремету погрози.

"Ми розглядаємо всі версії. Президент доручив надання охорони Олені Притулі", - сказала Деканоідзе. За її словами, іноземні спеціалісти прибудуть до України у четвер-п’ятницю.

"Завтра-післязавтра прибудуть іноземні колеги, щоб допомогти у розслідуванні. У них щодо вибухів хороша експертиза. Ми готові надати всю інформацію. Особливо огляд місця події", - сказала вона. 

У середу вранці у Києві унаслідок вибуху автомобіля, котрий належав керівнику "Української правди" Олені Притулі, загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Самої ж Олени Притули в авто не було.

Вибух стався о 7:45 ранку, коли Шеремет їхав в машині.

Правоохоронці заявили, що у машину було закладено вибуховий пристрій, яким могли керувати дистанційно.

Павло Шеремет народився і виріс в Білорусі. Прийшов у журналістику із банківської справи.

Працював на Білоруському телебаченні та ОРТ. Мав конфлікт з режимом президена Лукашенка, у 1997 році його було затримано білоруськими силовиками та засуджено до умовного строку, Шеремет провів у тюрмі три місяці.

Це змусило його переїхати в Росію, де він працював на ОРТ. Був ведучим головної новинної програми Росії "Время". 

Останні п’ять років Шеремет жив в Україні, працював журналістом в "Українській правді" та ведучим на різних каналах телебачення і радіо.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News