Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Щодо стеження за Шереметом і Притулою відкрито провадження – Луценко

Субота, 23 липня 2016, 20:44
Щодо стеження за Шереметом і Притулою відкрито провадження – Луценко

Щодо організації першим заступником голови Нацполіції Вадимом Трояном незаконного стеження за керівниками "Української правди" Павлом Шереметом та Оленою Притулою відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко ефірі телеканалу "112. Україна".

На питання, чи може він підтвердити чи спростувати інформацію щодо стеження Трояна за Шереметом та Притулою Луценко відповів: "Можу відразу сказати, що ми перевіряємо цю інформацію. Є відповідне кримінальне провадження. Йде перевірка", - сказав він.

Генпрокурора також обурила поява в інтернеті відео з місця стоянки автомобіля Шеремета напередодні злочину.

"Коли я дізнався про те, що викинули в інтернет відео, був дуже злий. Питання навіть не в законності чи незаконності. Звичайно, це незаконно. Але це просто вбиває таємницю слідства і дуже ускладнює завдання правоохоронних органів", - сказав Луценко.

"А ті, хто зсередини правоохоронних органів таким чином заробляють собі популярність на дружбі із журналістами або навіть гроші за сенсаційні матеріали, ми їх шукаємо, і як тільки вийдемо на них, вони будуть з ганьбою звільнені з правоохоронних органів", - пообіцяв генпрокурор.

Як повідомлялося, Шеремет загинув вранці 20 липня в результаті вибуху авто, яке належить Олені Притулі.

22 липня МВС заявило, що Троян не організовував незаконне спостереження за журналістами, високопосадовцями та керівництвом Нацполіції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування