Порошенко церковникам: Події на сході – нашестя чужинців

Четвер, 28 липня 2016, 09:55
Порошенко церковникам: Події на сході – нашестя чужинців

Президент Петро Порошенко вважає, що церкви мають визначитися зі ставленням до подій на Донбасі.

Про це він сказав під час урочистих заходів з нагоди Дня хрещення Київської Русі на Володимирській гірці у Києві.

"Два з половиною роки тому Москва розв’язала війну проти золотоверхого Києва. І речі треба називати своїми іменами. Сам Спаситель вчив, що є чітка межа між правдою і неправдою: "Нехай слово ваше буде так-так, ні-ні", – сказав Порошенко.

"Я категорично не сприймаю паліативну форму, таку як абстрактний "збройний конфлікт" або "збройне протистояння". Це оцінки із чужого, не українського голосу", – заявив президент.

"Те, що відбувається зараз на сході України, називається нашестям чужинців. І, думаю, цьому українському словосполученню не складно знайти аналог і в церковнослов'янській мові", – вважає він.

Порошенко сказав: "Щоб визволитися нам, українцям, від нашестя чужинців, молимось до Тебе, Владико миру i спокою нашого, щоб як щезає дим, так нехай щезнуть вороги нашi; i як порох розсипається вiд вiтру, так нехай розвiються їхнi злi задуми знищити державу нашу Українську"..

"До нашої спільної молитви за вигнання чужинців хай приєднається небесний заступник Русі-України, її хреститель, рівноапостольний князь Володимир. Вірю, Він з нами. Піднявши однією рукою хрест, з іншої не випускає меча, щоб боронити нашу рідну землю", – додав він.

Порошенко подякував тим церквам і релігійним організаціям, які стали на захист України "як до справді богоугодної справи", тим, хто підтримує армію, тим, хто "допомагає полегшити страждання мирного населення, спричинені російською агресією та промосковськими бандами".

Він також закликав священнослужителів молитися за українських воїнів.

"Українські новини", "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News