Трампа звинуватили в антисемітизмі через пост із Зіркою Давида

Неділя, 3 липня 2016, 04:24

Кандидата у президенти США Дональда Трампа звинуватили у антисемітизмі, через пост у соціальній мережі twitter із зображенням Зірки Давида.

Про це пише Reuters.

В соцмережах вибухнув скандал, через пост у twitter Дональда Трампа із зображенням Хіларі Клінтон поруч із стодоларовими купюрами і Зіркою Давида та написом "найбільш корумпований кандидат усіх часів".

Критики заявили, що зображення зірки у такому контексті є відсилкою до старих антисемітських стереотипів, таких як переконання, що євреї жадібні.

 

Через дві години першопочатковий твіт був видалений, а натомість розміщено інший, де Зірку Давида замінено колом.

Як пише агенство, твіт з'явився в акаунті Трампа і жодні інші особи в ньому не були відзначені. Залишається невизначеним, чи хтось із виборчого штабу Трампа створив це зображення, чи він знайшов його деінде. У штабі Трампа відмовилися коментувати ситуацію.

Кандидат від республіканців намагається пом'якшити побоювання однопартійців, що він відлякую виборців образливими заявами про мусульман, латиноамеракнців і жінок. Минулого місяця Трамп звільнив свого менеджера і почав виступати з телесуфлером.

Суботнній твіт став нагадуванням про необачну сторону Трампа. Раніше Трамп збиткувався з інваліда репортера газети, називав нелегальних мігрантів з Мексики гвалтівниками і нещодавно вказав на темношкірого чоловіка в натовпі на одному зі своїх мітингів, назвавши його "мій африканський американець".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування