Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін підписав скандальні "антитерористичні закони"

Четвер, 7 липня 2016, 14:07

Президент РФ Володимир Путін підписав пакет резонансних антитерористичних законів, який викликав бурхливе обговорення і критику у російському суспільстві.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Песков, пишуть "РИА Новости".

"Разом з цим пакетом підписаний перелік доручень уряду, яким уряду доручається дуже чітко моніторити хід реалізації, хід імплементації цього закону з тим, щоб при необхідності мінімізувати можливі ризики, пов'язані з фінансовими витратами, з використанням вітчизняного обладнання для зберігання інформації і так далі", - сказав Песков.

Як відомо, 24 червня Держдума РФ прийняла в остаточному читанні документ, що вносить поправки в російське законодавство.

Нові поправки посилюють статті про екстремізм, тероризм, зменшують планку кримінальної відповідальності з 16 до 14 років, а також зобов'язують всіх операторів зв'язку зберігати листування користувачів і при необхідності надавати її.

Пакет цих правок викликав критику з боку бізнесу, правозахисників і низки експертів.

Як пише "РИА Новости" найбільші російські стільникові оператори: МТС, "Вимпелком", "Мегафон" і Tele2 - заявили, що прийняття документа спричинить зростання тарифів для абонентів і падіння якості послуг зв'язку.

Також закон вводить новий склад злочину - міжнародний тероризм. Засудженим за нього загрожує від десяти років колонії до довічного ув'язнення. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування