Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ФСБ звинуватила Україну в нападі на Крим і загибелі військових РФ

Середа, 10 серпня 2016, 15:57
ФСБ звинуватила Україну в нападі на Крим і загибелі військових РФ

Федеральна служба безпеки Росії стверджує, що запобігла вчиненню в окупованому Криму терактів, начебто підготовлених Головним управлінням розвідки Міноборони України.

Згідно з повідомленням на сайті ФСБ, об'єктами нападу були визначені "критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова", а мета –"дестабілізація соціально-політичної обстановки в регіоні в період підготовки і проведення виборів федеральних і регіональних органів влади".

Російська спецслужба стверджує, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ в Криму була виявлена група диверсантів, при затриманні якої "в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії".

"На місці сутички виявлені: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограмів у тротиловому еквіваленті, боєприпаси і спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати і спецзброя, що перебувають на озброєнні спеціальних підрозділів збройних сил України", – йдеться в повідомленні.

Також у ФСБ стверджують, що ліквідували "агентурну мережу Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України".

"Затримані особи з числа громадян України та Російської Федерації, які надавали сприяння в підготовці терористичних актів, які дають свідчення. Одним з організаторів терактів, яким запобігли, є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який також затриманий і дає свідчення", – заявили в ФСБ.

Також спецслужба стверджує, що в ніч на 8 серпня спецпідрозділи Міноборони зробили "ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і взаємодіючі відомства".

"Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України. В ході вогневого контакту загинув військовослужбовець МО РФ", – заявили в ФСБ.

"Українська правда" звернулася за коментарями в Міноборони, поки що очікуємо офіційної відповіді.

У російському відомстві заявили, що за цими фактами порушені кримінальні справи, "прийняті додаткові заходи безпеки в місцях масового перебування та відпочинку людей, а також з охорони об'єктів критично важливої інфраструктури та життєзабезпечення. Посилений прикордонний режим на кордоні з Україною".

Як відомо, протягом останніх днів російські військові суттєво обмежували пропуск на адміністративному кордоні України з Кримом.

Зокрема, 7 серпня на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю було припинено пропуск громадян.

Крім того, "Комсомольская правда в Крыму" стверджувала, що в ніч на 7 серпня з української сторони намагалася "вчинити диверсію" на кордоні з півостровом.

У Генштабі Збройних сил України спростували інформацію про нібито причетність української розвідгрупи до цього.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування