Панова посадили під арешт у Криму на 2 місяці

Четвер, 11 серпня 2016, 19:18

Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для жителя України Євгенія Панова, підозрюваного російськими спецслужбами в організації диверсії в Криму, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців.

Про це повідомило джерело в суді.

"Панов заарештований на два місяці", - сказав співрозмовник у четвер журналістам.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу", підозрюваного вивели із зали співробітники правоохоронних органів і посадили його в мікроавтобус.

Офіційні коментарі представники суду давати відмовилися, пославшись на те, що журналісти не є учасниками процесу.

За даними джерел російського "Інтерфаксу", стаття, яку інкримінують українцеві, звучить так: "підготовка до вчинення вибуху, підпалу або інших дій, спрямованих на руйнування або пошкодження підприємств, споруд, об'єктів транспортної інфраструктури і транспортних засобів, засобів зв'язку, об'єктів життєзабезпечення населення з метою підриву економічної безпеки та обороноздатності Російської Федерації, вчинені організованою групою".

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Панова затримано.

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування