Терористи готують масштабні провокації по всій лінії фронту – розвідка

П'ятниця, 12 серпня 2016, 11:11
Терористи готують масштабні провокації по всій лінії фронту – розвідка

Терористи планують масштабні провокаційні дії по всій лінії зіткнення на сході України з подальшим обвинуваченням української сторони у недотриманні Мінських домовленостей.

Про це у п'ятницю повідомляє Головне управління розвідки Міноборони на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням, основні зусилля противника були зосереджені на ротації та посиленні передових підрозділів, поповненні запасів матеріально-технічних засобів і боєприпасів та вдосконаленні фортифікаційного обладнання переднього краю на наступних напрямках:

Сєверодонецький. У районі Калинового та Фрунзе триває обладнання артилерійських (мінометних) позицій 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) і 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ;

Слов’янський. Поповнено боєкомплект передових підрозділів 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ у районі н.п. Гольмівський;

Донецький. З Донецька у напрямку Олександрівки переміщено танкову роту танкового батальйону 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК ЗС РФ. Здійснено постачання боєприпасів передовим підрозділам бригади на напрямках Ясинуватої та Олександрівки.

Крім того, згідно з повідомленням, зафіксовано чергові факти постачання боєприпасів, пального, а також військової техніки з території РФ:

до Дебальцевого – три вагони з боєприпасами, п’ять цистерн з пальним (250 тонн), дві платформи з вантажними автомобілями "Урал";

до Ровеньків – шість цистерн з пальним (300 тонн).

Україна надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм та реактивних систем залпового вогню "Град" у районах Новоолександрівки, Калинового та Донецька.

Також розвідка повідомила про чергові втрати у з’єднаннях та частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ – протягом доби загинув один та поранено сім військовослужбовців 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк), а також 7 окремої мотострілецької бригади (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...