Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник обурився переслідуванням працівниці НАБУ з боку СБУ

Понеділок, 15 серпня 2016, 14:51

Директор НАБУ Артем Ситник стверджує, що справа СБУ проти однієї з працівниць НАБУ через начебто незаконне сумісництво є незаконною і обурливою.

Про це він заявив у понеділок під час прес-конференції.

За його словами, мова йде про заступницю начальника відділу з забезпечення роботи директора НАБУ, в чиї обов'язки входять організації міжнародних зустрічей директора НАБУ і його заступників.

Ситник заявив, що ця жінка тричі займалася викладацькою діяльністю, що дозволено законом і не є жодним чином правопорушенням.

"Її посада не пов'язана з правоохоронною діяльністю. … Ці обставини були відомі (СБУ). І зараз спекулювати на тому, що вона отримала за викладацьку роботу – не за підприємництво, не за сумісництво – а за викладацьку роботу вона отримала грошові кошти, які задекларувала. … Це в жодному разі не є будь-яким правопорушенням, у тому числі адміністративним", – сказав він.

Ситник додав, що розцінює цю ситуацію як тиск СБУ на НАБУ.

"Звичайно розцінюю. Невже відділу "К" (відділ з боротьби з корупцією – ред.) нема чим зайнятися, як цілий центральний апарат, чотири працівника, офіцери – як вони ще "Альфу" не взяли, я не знаю – прийшли до співробітника додому, щоб вручити цей протокол! Чесно кажучи, без обурення і сміху це неможливо навіть сприймати", – сказав він.

Як відомо, у понеділок СБУ заявила, що впіймала працівницю НАБУ на корупції, оскільки та "тричі підробляла "тренером" на заходах одного з Європейських фондів".

При цьому закон, який, за твердженням СБУ, начебто порушила підозрювана, дозволяє викладацьку та тренерську діяльність.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...